Mašinsko pranje i poliranje podova

Mašinsko pranje tvrdih podova

Mašinsko pranje tvrdih podova se preporučuje u situacijama kada dnevno održavanje podova – pločice, mermer, kamen, teraco, štampani beton, vremenom postane nedovoljno. Ono se obavlja sa savremenim mašinama, jačim odgovarajućim hemikalijama i specijalnim filcevima da bi se odstranila sva nečistoća koja se vremenom nataložila. U zavisnosti od vrste poda, namene i Vaših zahteva, a nakon temeljnog pranja, može se uraditi i odgovarajuća zaštita podova impregnacija, poliranje ili kristalizacija.

Zaštita podova - poliranje, impregnacija i kristalizacija

Nakon temeljnog čišćenja, na pod se nanosi emulzija i počinje proces poliranja high-speed mašinama.Ovaj proces se ponavlja više puta. Nakon obavljenog poliranja, pod je kristalno sjajan i čist, a gde politura ostaje postojna i izgleda mokro sjajna do perfekcije.m Ovim postupkom pod je zaštićen narednih 3-6 meseci (zavisno od inteziteta habanja) i zaštitni fil vam obezbeđuje antikliznu zaštitu. Poliranjem tvrdih podova postiže se povećanje vizuelnog efekta na podovima, kao što su mermer, granit, vinas, pvc, guma, granitna keramika, linoleum, parket, laminat… 

Postoji i opcija zaštite impregnacijom ili kristalizacijom poda. Neophodno je pre glancanja (poliranja) pod prethodno maksimalno oprati i osušiti. Impregnacijom ovakve podove zaštićujemo od potencijalnih habanja, a kasnije održavanje svodimo na lak način čišćenjem mokrim mopom. Iskustvo naših obučenih radnika, vrhunske hemikalije i mašine su garancija za davanje besprekornog visokog sjaja svakoj tvrdoj podlozi.