Tepih servis

Kako se peru tepisi u tepih servisu?

Tepisi se u tepih servisu MobilClean peru postupkom koji ne ostavlja mogućnost zadržavanja ni najsitnijih čestica prljavštine, prašine i grinje, a koje mogu biti veoma štetne. Štetne mogu biti po sam tepih (nastajanje buđi, neprijatnih mirisa, promena boje dlake tepiha…), tako i po vaše zdravlje, a u vidu smetnji pri disanju i raznih alergija koje su direktno povezane sa grinjama koje se nalaze u vašim tepisima.

Kombinacijom najsavremenijih mašina za pranje, profesionalnim hemijskim sredstvima i našeg velikog iskustva, u mogućnosti smo da vam pružimo visok kvalitet pranja i čišćenja tepiha.

Tepih servis - mogućnosti pranja

U zavisnosti od vrste tepiha, tj. vrsti materijala od kojeg je tepih sačinjen, prilagođavamo i način pranja. Imamo dve vrste pranja tepiha:

Suvo pranje tepiha

Suvo pranje tepiha sa specijalnom penom - tretman koji tepih servis obavlja uglavnom na terenu. Pranje se vrši rotacionim mašinama koje nanose specijalnu penu. Pena služi da upije, tj. apsorbuje svu nečistoću iz tepiha, a potom se ona usisa.Tako je tepih opran sa suvom potkom, tj. poleđinom.

Dubinsko - mokro pranje tepiha

Dubinsko - mašinsko mokro pranje tepiha sa ispiranjem - tretman koji se obavlja kod nas u tepih servisu. Pre dubinskog pranja tepiha, svaki tepih se detaljno usisava i iz njega izbacuje sva prašina i prljavština koja se vremenom nataložila.Nakon detaljnog pranja roracionalnim mašinama i odgovarajućim četkama, sam tepih se ispira u centrifugi. Posle ispiranja,u centrifugi dolazi i do izbacivanja sve preostale vode, tj. vlage.Tako smo dosta smanjili vreme sušenja tepiha.

Posedujemo komoru za sušenje tepiha, tako da smo u mogućnosti da Vam vratimo oprane i suve tepihe u najkraćem mogućem roku, bez obzira na vremenske uslove i godišnje doba.

Proces pranja tepiha u tepih servisu

1

Slikanje tepiha

Slikanje tepiha sa foto aparatom kao dokaz kakav je tepih bio pre pranja. Ceo proces se uvek snima i u svakom momentu imamo sačuvan snimak svih radnji i realno stanje tepiha pre i posle pranja.

2

Merenje dimenzija u m2

3

Trešenje prašine iz tepiha

Trešenje prašine iz tepiha je početni stadijum obrade tepiha i jedan od najbitnijih. Pri ovom procesu izbacuje sva vidljiva i nevidljiva nečistoća iz tepiha kao što su: prašina, dlake, pesak, žvake i dr. Tepih se trese u posebnim velikim mašinama koje ujedno i skuplaju prašinu. Prašina i prljavština koja se zavukla u najdublje slojeve tepiha, ovom metodom se eliminiše. Tepih se bez ovog procesa i ne može oprati kako treba.

4

Dubinsko pranje tepiha rotacionim mašinama

Dubinsko pranje rotacionim mašinama – četkarama, tj, pranje tepiha, sa najsavremenijim mašinama i odgovarajućim deterdžentima. Pre početka pranja tepisi se delimično nakvase vodom, pa se tretiraju određenim sredstvima (deterdžentima) i različitim četkama, tj. singl disk mašinama. U zavisnosti od vrste i debljine tepiha koristimo više vrsta četki za ribanje – pranje (meke, polutvrde i tvrde) za određene vrste tepiha, jer se tako tepisi štite od fizičkog habanja. Četkanje, tj. pranje tepiha se ponavlja onoliko puta koliko je potrebno da Vaš tepih ponovo zablista kao pri izlasku iz salona. U nekim slučajevima, a u zavisnosti od vrste tepiha, koristimo i mašinu pod visokim pritiskom vode koja eliminiše svu prljavštima i hemiju koja je bila u tepihu. Ukoliko je tepih ekstremno prljav, proces se ponavlja i po više puta. Ova metoda pranja se ne odnosi na neke vrste tepiha.

5

Centrifuga u pranju tepiha

Centrifuga – ispiranje i isušivanje tepiha. Ceđenje i ispiranje, u specijalnoj mašini po imenu centrifuga. Onog trenutka kada vidimo da je Vaš tepih opran, tada tepih ubacujemo u centrifugu. U centrifugi dolazi do procesa ispiranja tepiha čistom vodom. Tu se sva nečistoća koja se zadržala u tepihu, zajedno sa deterdžentom, ispira, tj. izbacuje iz tepiha. Kada vidimo da je voda od ispiranja tepiha čista, onda isključujemo ispiranje i centrifugu prebacujemo na sledeći proces, a to je izbacivanje vlage iz tepiha. Tada se centrifuga aktivira na veliki broj obrtaja, što nam omogućava da višak vode, a potom i vlage skraćenim procesom izbacimo iz tepiha. Tepih je tada suv zato što se iz njega izbaci 95% vlage. Ovaj tretman je veoma važan za vunene, persijske, svilene i sve osetljive tepihe koji su rizični zbog izlivanja boja. Brzina sušenja je bitna zbog očuvanja njihovih boja. Tokom rada ove mašine, ne radi se samo ceđenje, već se ubacuje i čista voda i tepih se potpuno ispira do bistre kapi ( princip rada veš mašine ).
Prednosti pranja – ispiranja tepiha centrifugom je sledeći:

  • Dobro ispran tepih ne sadrži zaostalu prljavštinu i deterdžent,
  • Obostrano opran tepih,
  • Skraćen proces sušenja tepiha zato što centrifuga pod velikim brojem obrtaja izbacuje svu vlagu iz tepiha,
  • Nepostoji mogućnost ispiranja, tj. mešanja boja na tepihu.
6

Sušenje tepiha u komorama

Sušenje u komorama ( Idealan prostor za sušenje – u zimskim uslovima komora za tepihe ). Nakon centrifuge, tepisi se odlažu u specijalne komore za sušenje koje su opremljenje sistemima za izduvavanje i eliminisanje vlage.
Zato smo u mogućnosti da čak i zimi možemo dostaviti tepihe za 24h od momenta preuzimanja.
Tepih servis Mobil Clean, posle svakog dubinskog pranja tepiha, radi i obavezno sušenje tepiha.
Pošto tepihe peremo tokom cele godine, bez obzira na vremenske prilike i sušenje tepiha prilagodjavamo tome i to na dva načina:
1. prirodno sušenje tepiha koje se praktikuje u letnjem periodu,
2. sušenje tepiha u komori koje se praktikuje u zimskom periodu.

7

Četkanje i pakovanje tepiha

Četkanje i pakovanje tepiha. Radnici servisa ručno četkaju i usisavaju tepihe kako bi ispravili dlaku i skinuli druge dlačice koje su možda ostale, pa samim tim im vraćamo onu mekoću koju je tepih imao kada je bio kupljen.
Zatim se pakuju u transportne kese koje Vam omogućuju bezbedan i higijenski prenos do Vaše adrese.

Besplatan prevoz tepiha

Prevoz tepiha je besplatan! (uz obavezan minimum tepiha od 10 m2, ili se tako računa ako nema).
Prevoz se može naplatitii i, samo ako se vozilo mora parkirati u javnu garažu ili parking zonu.
Ne odgovaramo za oštećenja nastala prilikom pranja, a koja su prouzrokovana usled starosti i trulosti tepiha.

Rešenje Vašeg problema

Imate uflekan tepih, kola koja nisu oprana, prostorije čijom higijenom ste nezadovoljni?

Hemijska sredstva u MobilClean tepih servisu

Kod pranja tepiha koristimo sredstva koja su Ph neutralna i biorazgradiva, pa je time onemogućena reakcija na sredstvo u vidu nekih nelagodnosti. Izbeljivanje resa na ivicama tepiha spada u pranje tepiha, a tretiraju se na sasvim drugi način.

Terensko pranje tepiha i itisona

U ponudi imamo i pranje tepiha na terenu – terensko pranje. Ono podrazumeva rad na licu mesta. Ovom vrstom pranja prilagođavamo uslovima na terenu pranje suvom penom, tj. tepisi se peru površinski. Bitna stavka je da se pena apsorbuje – prikuplja prljavštinu, da je potka, tj. poleđina tepiha suva i nakon toga se takav tepih usisava koristeći estrakciju.

Ovo su ukratko opisani procesi dubinskog pranja tepiha. U zavisnosti od vrste, debljine, kao i zaprljanosti Vašeg tepiha, razlikovaće se i sredstva koja koristimo prilikom pranja kao i neki procesi. Najvažnije je da za Vaš tepih imamo rešenje i nudimo profesionalno čišćenje.