Proces pranja tepiha u tepih servisu

Čišćenje tepiha je ključni aspekt održavanja zdravog životnog okruženja.

U prostorijama gde tepisi nisu redovno i adekvatno čišćeni, mogu se nagomilati alergeni i prašina, što može značajno uticati na kvalitet vazduha unutar prostora.

Tepisi koji se ne održavaju redovno postaju leglo grinja, bakterija i gljivica, što može izazvati ili pogoršati alergije, astmu i druge respiratorne probleme.

Prednosti profesionalnog pranja tepiha

Efikasnost u uklanjanju alergena i prljavštine

Mašinsko pranje tepiha u MobilClean servisu koristi napredne tehnike koje osiguravaju temeljno uklanjanje nečistoća i alergena koji se ne mogu efikasno odstraniti standardnim usisavanjem.

Zaštita i produžen vek trajanja tepiha

Redovno profesionalno čišćenje pomaže u očuvanju integriteta tepiha i produžava njihov vek trajanja.

Ekološki pristup i sigurnost za decu i kućne ljubimce

Svest o ekološkim pitanjima i zdravlju vodi MobilClean da koristi samo ekološki prihvatljiva sredstva koja su sigurna za okolinu, decu i kućne ljubimce.

Ova sredstva ne sadrže štetne hemikalije koje mogu izazvati alergijske reakcije ili druge zdravstvene probleme.

kućni ljubimac i tepih

Opis procesa pranja tepiha u MobilClean servisu

Preuzimanje tepiha i početna priprema

 1. Slikanje i merenje tepiha: Svaki tepih koji stigne u MobilClean prvo se fotografiše i meri. Ovaj korak je ključan za dokumentovanje trenutnog stanja tepiha i određivanje najboljeg metoda čišćenja u zavisnosti od njegovih specifikacija.
  Takođe, ove informacije omogućavaju pravilno praćenje procesa pranja od početka do kraja.
 2. Usisavanje i automatsko trešenje prašine: Usisavanje je prvi korak u procesu čišćenja koji uklanja površinsku prljavštinu i prašinu.
  Nakon toga, tepih se stavlja u mašinu koja automatski trese prašinu, uklanjajući čestice koje su duboko uvučene u vlakna, što je efikasnije od običnog usisavanja.

Dubinsko mašinsko pranje

 1. Natapanje i pranje sa četkama: Tepih se zatim natapa u posebnim kadama sa vodom i ekološkim deterdžentima koji su sigurni za vlakna i boje tepiha.
  Nakon natapanja, tepih prolazi kroz mašinsko pranje pomoću rotirajućih četki koje dubinski čiste svako vlakno, efikasno uklanjajući tvrdokorne mrlje i nečistoće.
 2. Ručno pranje resa: Rese tepiha zahtevaju posebnu pažnju i čiste se ručno da bi se sačuvala njihova forma i izbegla oštećenja.
 3. Ispiranje i centrifuga: Nakon mašinskog pranja, tepih se temeljno ispere čistom vodom kako bi se uklonili svi ostaci deterdženta i prljavštine. Centrifuga pomaže u brzom uklanjanju viška vode, što je ključno za efikasno sušenje.

Sušenje tepiha

 1. Metode prirodnog i mašinskog sušenja: MobilClean koristi kombinaciju prirodnog sušenja na vazduhu i mašinskog sušenja u kontrolisanim uslovima kako bi se osiguralo da tepih ostane bez vlage i sprečilo razvijanje plesni.
  Prirodno sušenje je idealno za osetljive tepihe, dok mašinsko sušenje pruža brzinu i efikasnost.
 2. Specifičnosti sušenja u zimskom periodu: Zimi, kada je vlažnost vazduha viša, posebna pažnja se posvećuje uslovima sušenja kako bi se tepih sušio ravnomerno i bez rizika od oštećenja ili neugodnih mirisa.

Finalni koraci

 1. Četkanje, pakovanje i priprema za dostavu: Nakon sušenja, tepih se četka kako bi se vlakna ‘podigla’, čime tepih dobija svoj originalni izgled. Tepih se zatim pažljivo pakuje u zaštitnu foliju, spremno za isporuku.
 2. Besplatan prevoz i uslovi dostave: MobilClean nudi besplatan prevoz tepiha od i do adrese klijenta, uz maksimalnu pažnju da se tepih preveze sigurno i bez dodatnih oštećenja. Uslovi dostave su fleksibilni, prilagođeni potrebama klijenata, kako bi se osiguralo da svaki tepih bude vraćen u dogovorenom roku i u najboljem mogućem stanju.
pranje tepiha

Novi tehnološki standardi i obučeno osoblje

Savremena oprema i sredstva za pranje tepiha

MobilClean neprestano ulaže u najsavremeniju opremu za čišćenje tepiha, koja omogućava visok nivo efikasnosti i delotvornosti u uklanjanju prljavštine i alergena.

Oprema uključuje mašine sa regulisanim pritiskom vode, automatske četkačice koje nežno ali temeljito čiste, kao i sofisticirane sisteme za sušenje koji smanjuju vreme potrebno za sušenje tepiha.

Pored toga, MobilClean koristi specijalizovana hemijska sredstva koja su ekološki prihvatljiva i sigurna za upotrebu u domaćinstvima sa decom i kućnim ljubimcima. Ova sredstva su rigorozno testirana da ne ostavljaju štetne ostatke i efikasno uklanjaju mrlje i mirise, što osigurava da tepisi ne samo da izgledaju čisto, već i da budu zdravi za životni prostor.

Uloga obučenog osoblja u pranju tepiha

Ključ uspeha MobilClean servisa leži u visoko obučenom osoblju koje posjeduje detaljno znanje o različitim tipovima tepiha i najboljim metodama za njihovo čišćenje.

Dodatne usluge MobilClean tepih servisa

Terensko pranje tepiha i itisona

MobilClean nudi i posebnu uslugu terenskog pranja tepiha i itisona, idealnu za klijente koji preferiraju da se njihovi tepisi ne iznose iz domaćinstva.

Ova usluga uključuje upotrebu prenosive opreme koja omogućava timu da izvrši sve korake čišćenja direktno na lokaciji klijenta. Koristeći naprednu tehnologiju i bezbedne hemijske preparate, MobilClean osigurava da tepisi budu temeljno očišćeni i suvi za nekoliko sati, minimizirajući neugodnosti za klijente.

prljav tepih

Autoperionica

Pored tepiha, MobilClean je proširio svoje usluge na visoko kvalitetno čišćenje automobila, pružajući autoperionicu koja koristi iste standarde čistoće i pažnje.

Ova usluga obuhvata detaljno unutrašnje i spoljašnje čišćenje automobila, koristeći specijalizovane proizvode koji su efikasni i sigurni za sve vrste vozila. Sa modernom opremom i stručnim osobljem, MobilClean garantuje da će vaš automobil biti vraćen u stanje koje odražava brigu i posvećenost koje ovaj servis primenjuje u svakom segmentu svog poslovanja.

Značaj izbora profesionalnog tepih servisa

Izbor pravog tepih servisa igra ključnu ulogu u očuvanju estetike, dužine života i higijene vaših tepiha. Profesionalni servisi poput MobilClean-a osiguravaju ne samo površinsku čistoću već i dubinsko uklanjanje alergena, prašine i mikroorganizama koji mogu negativno uticati na zdravlje Vašeg domaćinstva.

Ne dozvolite da prljavi tepisi ugrožavaju estetiku vašeg doma i zdravlje vaše porodice.

Zapamtite, čist i zdrav dom počinje od poda. Sa MobilClean-om, vaši tepisi će biti više nego samo čisti – biće zdravi i osveženi, spreman da doprinesu lepoti i udobnosti vašeg životnog prostora.

Kontaktirajte nas već danas.

pranje tepiha